جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای قادری

مهسا پورهاشم، بهرام بختیاری، کوروش قادری،
دوره ۴، شماره ۷ - ( بهار و تابستان ۱۳۹۲ )
چکیده

       با توسعه مدل­های عددی جهت پیش­بینی شاخص­های اقلیمی، زمینه بررسی تأثیر پدیده­های تغییر اقلیم بر منابع آب بیش از پیش فراهم شده­­ است. مدل­های گردش عمومی جو از جمله مهم­ترین مدل­های عددی جهت پیش­بینی اقلیم آینده شناخته شده­اند. این مدل­ها با در نظرگرفتن سناریوهای تولید و انتشار گازهای گلخانه‌ای، متغیرهای اقلیم درجه حرارت و بارندگی را پیش‌بینی می‌نمایند. در این مطالعه با توجه به مدل­ رگرسیونی جریان­های کم، با استفاده از پارامترهای دما و بارش در مقیاس­های زمانی ماهانه و فصلی، مدل دبی­های با تداوم هفت روز برای دوره­های بازگشت­ مختلف (Q۷,T) ساخته شدند. در نهایت خطای نسبی مدل برای دوره­های بازگشت­ ۵، ۱۰ و ۲۰ سال به ترتیب برابر ۶/۱، ۲/۲ و ۱۳/۰ درصد به­دست آمد­ که در مقایسه با دیگر مدل­های امتحانی از خطای کمتری برخوردار بود. شاخص­های دما و بارش برای سه دوره (۱۴۱۸-۱۳۸۹)، (۱۴۴۸-۱۴۱۹) و (۱۴۷۷-۱۴۴۹) با استفاده از مدل HadCM۳ پیش­بینی شد. مدل­ Q۷,T  ساخته­ شده برای هر دوره سی ساله اجرا شده و مقادیر حداقل جریان برای این دوره­ها برآورد شد.
عادل پورنعمت رودسری، کوروش قادری، شهرام کریمی گوغری،
دوره ۵، شماره ۱۰ - ( پاییز و زمستان ۱۳۹۳ )
چکیده

  مدلسازی بارش- رواناب یک فرآیند ضروری و پیچیده می­باشد که در بهره­برداری مناسب از مخازن و مدیریت و برنامه­ریزی صحیح منابع آب نقش عمده­ای دارد. مدلسازی این فرآیند با استفاده از روش­های مختلفی امکانپذیر است. از نظر تئوری، در مدلسازی یک سیستم می­بایست روابط صریح بین متغیرهای ورودی و خروجی معلوم باشند. در حالیکه به علت معلوم نبودن روابط صریح بین متغیرها و عدم
قطعیت­های ذاتی آنها، استخراج چنین مدلی بسیار مشکل می­باشد. بنابراین استفاده از روش­های داده­محور که محاسبات را در شرایط غیردقیق انجام می­دهند و کاربردهای فراوانی در مسائل شناسایی کنترلی داشته­اند، اجتناب­ناپذیر است. روش کنترل گروهی داده‌ها (
GMDH ) یکی از انواع این روش‌ها می­باشد که به تدریج یک نگاشت بین متغیرهای ورودی و خروجی تولید می‌کند. در این تحقیق برای شبیه­­سازی فرآیند بارش-رواناب حوزه آبریز پلرود، یک مدل بر اساس رویکرد GMDH توسعه داده شده است. ارزیابی نتایج با استفاده از معیارهای آماری انجام شده و همچنین با نتایج شبکه­های عصبی ( ANN ) نیز مقایسه شده است. نتایج حاکی از توانایی بالای هر دو روش­­ در پیش­بینی و شناسایی روابط پیچیده بین متغیرها در پیش­بینی رواناب روزانه ناشی از بارندگی می­باشند. مقادیر نتایج معیارهای آماری بیانگر عملکرد بهتر رویکرد استقرائی GHMD نسبت به شبکه­های عصبی در مدلسازی بارش- رواناب در این حوزه می باشد.


زهرا ایوانی، محمد مهدی احمدی، کوروش قادری،
دوره ۷، شماره ۱۳ - ( بهار و تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده

برآورد دقیق میزان انتقال بار رسوب در رودخانه­ها و مخازن اهمیت زیادی در برنامه­ریزی، طراحی، اجرا و نگهداری سازه­های آبی دارد. استخراج روابط ریاضی حاکم بر پدیده انتقال رسوبات بسیار پیچیده است. برای شبیه­سازی چنین پدیده­هایی، می­توان از روش­های داده­محوری مانند روش کنترل گروهی داده­ها (GMDH) استفاده کرد که یک رویکرد خودسازماندهی داده بوده و روشی برای شناسایی روابط غیرخطی بین متغیرهای ورودی و خروجی به­کار می­رود. در پژوهش حاضر، با استفاده از روش فوق مدلی برای پیش­بینی نرخ انتقال رسوب در سیستم رودخانه­ توسعه داده شده است. برای بررسی کارایی مدل­ها از داده­های دبی روزانه جریان و غلظت بار معلق رسوب دو ایستگاه Rio Valencia no و Quebrada Blanca استفاده شده است. بررسی کارایی مدل­ها با استفاده از معیارهای آماری MSE، RB و  R۲انجام شده است. مقادیر معیارهای آماری به دست آمده و نیز مقایسه نتایج با سایر الگوریتم­ها مانند شبکه­های عصبی، نروفازی و برنامه­ریزی ژنتیک خطی نشان داد که روش گروهی کنترل داده­ها نسبت به سایر روش­ها از قابلیت بالاتری برای پیش­بینی و شبیه­سازی نرخ انتقال رسوب در رودخانه­ها برخوردار است.


سعید اکبری فرد، کورش قادری، مریم علیان‌نژاد،
دوره ۸، شماره ۱۶ - ( پاییز و زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده

روندیابی سیل در رودخانه­ها یکی از مهم­ترین موارد در پروژه­های مهندسی آب به حساب می­آید. روندیابی هیدرولیکی مخصوصاً در رودخانه­های چند شاخه­ای و رودخانه­های فاقد آمار حوزه میانی بسیار متداول است، ولی به این منظور نیاز به تهیه مقاطع عرضی و تعیین شیب­ها در کلیه بازه­های رودخانه است که روش ماسکینگام با صرفه جویی در زمان هم میزان هزینه این امر را ممکن می­سازد. در این مقاله، الگوریتم چرخه آب(WCA) برای برآورد پارامترهای مدل ماسکینگام غیرخطی پیشنهاد شده است. همچنین نتایج حاصل از الگوریتم مورد بررسی با نتایج روش‌های شناخته شده الگوریتم ژنتیک (GA)، الگوریتم گروه ذرات (PSO)، الگوریتم جستجوی هارمونی (HS) و الگوریتم رقابت استعماری (ICA) مقایسه شده است. در روش پیشنهادی، روش تابع جریمه غیر مستقیم در مدل برای جلوگیری از منفی شدن خروجی و ذخیره اعمال شده است. الگوریتم پیشنهادی بهینه سراسری یا نزدیک سراسری را بدون در نظر گرفتن مقادیر اولیه پارامترها با همگرایی سریع پیدا می‌کند. این الگوریتم در میان ۵ روش مختلف بهترین راه حل را ارائه کرد. نتایج نشان داد که الگوریتم پیشنهادی می‌تواند با اطمینان خوبی به منظور برآورد مقادیر بهینه پارامترهای مدل ماسکینگام غیر خطی مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، این الگوریتم می‌تواند برای هر مسئله بهینه‌سازی پیوسته در مهندسی مورد استفاده قرار گیرد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به (پژوهشنامه مدیریت حوزه آبخیز (علمی-پژوهشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Watershed Management Research

Designed & Developed by : Yektaweb