دوره 9، شماره 18 - ( پاییز و زمستان 1397 )                   جلد 9 شماره 18 صفحات 284-293 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Darzi- Naftchali A, Asgari A, Karandish F. Assessing Spatial and Temporal Variations of Coastal Groundwater Quality with Regard to Different uses. jwmr. 2019; 9 (18) :284-293
URL: http://jwmr.sanru.ac.ir/article-1-589-fa.html
درزی نفت چالی عبداله، عسگری احمد، کاراندیش فاطمه. ارزیابی تغییرات مکانی و زمانی کیفیت آب زیرزمینی اراضی ساحلی از دیدگاه مصارف مختلف. پ‍‍ژوهشنامه مديريت حوزه آبخيز. 1397; 9 (18) :284-293

URL: http://jwmr.sanru.ac.ir/article-1-589-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، گروه مهندسی آب
چکیده:   (270 مشاهده)

"گزارش فنی"

کیفیت منابع آب اراضی ساحلی در پایاب حوضه­های آبخیز، عمدتا به-دلیل فعالیت­های مختلف انسانی در حال کاهش است. در این تحقیق، تغییرات زمانی کیفیت آب زیرزمینی منطقه­ای ساحلی به وسعت 25 هزار هکتار واقع در استان مازندران، بررسی شد. قبل از فصل کشت برنج (زمستان 1388)، در فصل کشت برنج (بهار 1389) و بعد از فصل کشت برنج (تابستان 1389)، از آب زیرزمینی 37 چاه مشاهده­ای موجود در این منطقه نمونه­برداری شد. مقادیر هدایت الکتریکی، اسیدیته و غلظت کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، بی­کربنات، کلر و سولفات آب زیرزمینی نمونه­های آب زیرزمینی تعیین شد. براساس شاخص­ها و استانداردهای مختلف، کیفیت آب زیرزمینی از لحاظ مصارف کشاورزی، صنعت و شرب ارزیابی شد. متوسط هدایت الکتریکی آب زیرزمینی در فصول زمستان، بهار و تابستان به­ترتیب 5806، 3524 و 8656 میکروزیمنس بر سانتیمتر بود که نشان­دهنده افزایش خطر شور شدن آب زیرزمینی در انتهای فصل کشت برنج می­باشد. قلیائیت آب در حدود 60 درصد موارد در کلاس­های C4-S1، C4-S2،C4-S3 و C4-S4 قرار داشت. غلظت کلر آب زیرزمینی بیشتر از حد مجاز آن برای استفاده در صنعت بود. در فصل تابستان 1389، آب زیرزمینی نامناسب­ترین وضع را از نظر شرب در مقایسه با فصول زمستان 1388 و بهار 1389 داشت. نتایج نشان داد که کشت برنج تاثیر قابل توجهی بر کیفیت آب زیرزمینی در اراضی ساحلی مورد مطالعه داشت. براین اساس، مدیریت مناسب آب و مواد غذایی در طول فصل کشت برنج می­تواند در حفاظت کیفیت آب زیرزمینی منطقه مطالعه موثر باشد. 
 


 

متن کامل [PDF 924 kb]   (72 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: حفاظت آب و خاک
دریافت: ۱۳۹۴/۱۱/۲۶ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۱/۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۹/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به (پژوهشنامه مدیریت حوزه آبخیز (علمی-پژوهشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Watershed Management Research

Designed & Developed by : Yektaweb