پاییز و زمستان                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (11 مشاهده)

طبقه­ بندی کیفیت آب یکی از گام‌های مهم در کنترل آلودگی آب محسوب می­شود. این پژوهش به­ منظور طبقه‌بندی کیفیت آب رودخانه تالار با استفاده از داده­ های شش ایستگاه کیفیت­ سنجی انجام شد. تکنیک­های آماری چند متغیره مانند تجزیه و تحلیل خوشه‌ای(CA)، تجزیه به مولفه اصلی (PCA) و تجزیه و تحلیل عاملی (FA) برای ارزیابی تغییرات مکانی کیفیت آب این رودخانه مورد استفاده قرار گرفت. داده­ های کیفی اندازه­ گیری شده شامل 14 پارامتر شیمیایی طی سال­های 2014-2011 جمع ­آوری شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل خوشه­ ای نشان داد که در بازه رودخانه سه گروه با کیفیت آب مختلف وجود دارد. همچنین روش تجزیه و تحلیل مولفه اصلی و تجزیه و تحلیل عاملینشان داد که 80 درصد تغییرات کیفیت آب توسط سه عامل اول اتفاق می افتد. عامل اول شامل پارامترهای ،TDS، EC، Cl، So4، Ca، Mg، Na، K SAR و TH، عامل دوم شامل  Po4 و No3 و عامل سوم شامل HCo3 است. .  نتایج نشان داد جریان پساب­ های صنعتی، خانگی، بیمارستان و کشاورزی از علل عمده نامناسب شدن کیفیت رودخانه تالار می ­باشد.   

     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ساير موضوعات وابسته به مديريت حوزه آبخيز
دریافت: ۱۳۹۵/۱۰/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۴/۱۲

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به (پژوهشنامه مدیریت حوزه آبخیز (علمی-پژوهشی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Watershed Management Research

Designed & Developed by : Yektaweb